AcasaAcasa  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 SFARSITUL LUMII? :-S

In jos 
AutorMesaj
music_lover
Banned
Banned
avatar

feminin Numarul mesajelor : 449
Varsta : 23
Localizare : somewhere i belong ^-^
Karma : 1
Nerespectarea regulilor :
Data de inscriere : 07/01/2009

MesajSubiect: SFARSITUL LUMII? :-S   Sam Ian 10, 2009 12:28 pm

Ce urmează să se întâmple în lume conform profeţiei biblice legată de sfârşitul lumii?


Întrebare: Ce urmează să se întâmple în lume conform profeţiei biblice legată de sfârşitul lumii?

Răspuns: Biblia are foarte multe lucruri de spus în ceea ce priveşte sfârşitul lumii. Aproape fiecare capitol din Biblie conţine elemente profetice legate de sfârşitul lumii. Organizarea şi punerea cap la cap a tuturor acestor profeţii pot fi însă treburi dificile. Iată mai jos un rezumat foarte scurt asupra a ceea ce Biblia spune că se va întâmpla în vremea sfârşitului lumii:

Hristos îi va lua de pe pământ pe toţi credincioşii care au experimentat naşterea din nou şi care formează astfel Biserica (sfinţii Noului Testament), eveniment care este cunoscut ca Răpirea (1 Tesaloniceni 4:13-18; 1 Corinteni 15:51). Aceşti credincioşi vor fi fie răsplătiţi pentru faptele lor bune şi slujirea lor în ascultare de Dumnezeu atunci când se vor afla înaintea Scaunului de Judecată al lui Hristos, fie vor pierde aceste răsplăţi (nu însă şi viaţa veşnică) din cauza lipsei slujirii şi a ascultării (1 Corinteni 3:11-15; 2 Corinteni 5:10).

Antihrist (fiara) va veni cu putere şi va semna o înţelegere/legământ de pace cu Israel pentru şapte ani (Daniel 9:27). Această perioadă de şapte ani este cunoscută ca perioada Necazului cel Mare. În timpul Necazului cel Mare, vor avea loc războaie teribile, vor fi foamete, epidemii şi dezastre naturale. Dumnezeu Îşi va revărsa mânia Sa împotriva păcatului, răului şi ticăloşiilor. În timpul Necazului cel Mare vor apare cei patru călăreţi din Apocalipsa, precum şi cele şapte sigilii, trâmbiţa şi judecăţile potirelor.

La aproape jumătate din perioada acestor 7 ani, antihrist va rupe legământul de pace cu Israel şi va întoarce război acestuia. Antihrist va săvârşi urâciunea pustiirii şi îşi va construi o imagine de sine căruia oamenii să i se închine în templu (Daniel 9:27; 2 Tesaloniceni 2:3-10).

La finele celor 7 ani ai Necazului cel Mare, antihrist va lansa un atac final asupra Ierusalimului, culminând cu bătălia de la Armaghedon. Iisus Hristos se va întoarce, îl va învinge pe antihrist şi pe armatele sale şi îi va arunca în lacul de foc (Apocalipsa 19:11-21). Hristos îl va ţine legat pe satan în abis timp de 1000 de ani, instaurând domnia Sa în împărăţia de 1000 de ani pe pământ (Apocalipsa 20:1-6).

La finele celor 1000 de ani, satan va fi eliberat, învins din nou şi apoi aruncat în lacul de foc (Apocalipsa 20:7-10). După aceea, Hristos îi va judeca pe toţi necredincioşii (Apocalipsa 20:10-15) înaintea Marelui Tron Alb de Judecată, aruncându-i pe toţi în lacul de foc. Apoi Hristos va crea un Cer Nou şi un Pământ Nou – locuinţa veşnică a credincioşilor. Nu vor mai exista păcate, întristare sau moarte. De asemenea, Noul Ierusalim va fi coborât din cer (Apocalipsa capitolele 21-22).
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
music_lover
Banned
Banned
avatar

feminin Numarul mesajelor : 449
Varsta : 23
Localizare : somewhere i belong ^-^
Karma : 1
Nerespectarea regulilor :
Data de inscriere : 07/01/2009

MesajSubiect: Re: SFARSITUL LUMII? :-S   Sam Ian 10, 2009 12:29 pm

Întrebare: Ce este Împărăţia de 1000 de ani? Trebuie înţeleasă aceasta în sens literal?

Răspuns: Împărăţia de 1000 de ani este titlul dat pentru perioada de 1000 de ani de domnie a lui Iisus Hristos asupra Pământului. Unele persoane interpretează aceşti 1000 de ani ca fiind o expresie alegorică, metaforică. Alţii înţeleg aceşti 1000 de ani ca o modalitate pur figurativă de a spune cu alte cuvinte că este vorba despre o perioadă lungă de timp. Aceste interpretări conduc pe oameni în a nu şe aşteptă ca în viitor să existe o domnie fizică, literală a lui Iisus Hristos pe Pământ. Cu toate acestea, Împărăţia de 1000 de ani este menţionată de 6 ori în Apocalipsa 20:2-7 ca fiind o perioadă de exact 1000 de ani ca durată. Dacă Dumnezeu ar fi dorit să spună prin aceasta că “este o perioadă lungă de timp”, El ar fi putut menţiona acest lucru fără a menţiona în mod repetat şi explicit cât de lungă este această perioadă.

Biblia ne spune că atunci când Hristos se va întoarce pe Pământ va deveni în mod fizic Împărat în Ierusalim, stând pe tronul lui David (Luca 1:32-33). Legămintele necondiţionate ale lui Dumnezeu arată că este necesară o întoarcere literală, fizică a lui Hristos pentru a-Şi restabili domnia. Legământul avraamic promisese poporului Israel o ţară, prosperitate, un lider, precum şi binecuvântări spirituale (Geneza 12:1-3). Legământul din Deuteronom 30:1-10 promitea poporului Israel restaurarea în ceea ce priveşte ţara promisă şi ocuparea acesteia. Legământul davidic promisese poporului Israel iertarea ca modalitate prin care naţiunea urma să primească binecuvântările promise (Ieremia 31:31-34).

La cea de-a doua venire a lui Iisus Hristos, aceste legăminte vor fi împlinite prin regruparea poporului Israel dintre popoarele unde se aflp răspândit (Matei 24:31), prin convertirea lui (Zaharia 12:10-14) şi prin domnia lui Mesia, Iisus Hristos asupra întregii lumi. Biblia vorbeşte despre caracteristicile Împărăţiei de 1000 de ani ca fiind un mediu fizic şi spiritual perfect. Această perioadă va fi un timp de pace (Mica 4:2-4; Isaia 32:17-18), bucurie (Isaia 61:7,10), odihnă (Isaia 40:1-2), lipsă a sărăciei (Amos 9:13-15) sau suferinţei (Ioel 2:28-29). Biblia spune de asemenea că numai cei credincioşi vor avea acces în Împărăţia de 1000 de ani. Din acest motiv, Împărăţia va fi un timp al îndreptăţirii complete (Matei 25:37; Psalmul 24:3-4), al supunerii totale (Ieremia 31:33), al sfinţeniei (Isaia 35:8), al adevărului (Isaia 65:16), al plinătăţii de Duh Sfânt (Ioel 2:28-29). Iisus Hristos va domni ca Împărat (Isaia 9:3-7; 11:1-10), avându-l pe David ca predecesor (Ieremia 33:15,17,21; Amos 9:11). Voievozii şi sfinţii vor fi implicati în conducerea Împărăţiei (Isaia 32:1; Matei 19:28). Ierusalimul va deveni centrul întregii lumi (Zaharia 8:3).

Apocalipsa 20:2-7 ne oferă pur şi simplu informaţia exactă cu privire la perioada de timp a Împărăţiei de 1000 de ani. Chiar şi fără aceste versete specifice din Sfânta Scriptură, există o mulţime de alte referinţe biblice care arată că Mesia Iisus Hristos va domni în mod fizic pe Pământ. Împlinirea multora dintre legămintele şi promisiunile lui Dumnezeu nu se poate face decât în contextul unei împărăţii concrete, reale, fizice şi literale a lui Iisus Hristos pe Pământ. Nu există nici un agument solid pentru a nega înţelegerea literală a Împărăţiei de 1000 de ani şi a duratei acesteia
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
music_lover
Banned
Banned
avatar

feminin Numarul mesajelor : 449
Varsta : 23
Localizare : somewhere i belong ^-^
Karma : 1
Nerespectarea regulilor :
Data de inscriere : 07/01/2009

MesajSubiect: Re: SFARSITUL LUMII? :-S   Sam Ian 10, 2009 12:32 pm

ntrebare: Ce reprezintă Răpirea Bisericii?

Răspuns: Cuvântul "răpire" nu apare ca atare în Biblie. Cu toate acestea, conceptul de Răpire este clar prezentat în Sfânta Scriptură. Răpirea Bisericii este evenimentul prin care Dumnezeu va lua pe toţi credincioşii de pe pământ pentru a face posibilă administrarea judecăţii Sale asupra pâmântului în perioada Necazului cel Mare. Răpirea este descrisă în mod deosebit în 1 Tesaloniceni 4:13-18 şi 1 Corinteni 15:50-54. 1 Tesaloniceni 4:13-18 descrie Răpirea ca fiind actul de înviere a tuturor credincioşilor de pe pământ de către Dumnezeu, care le dă acestora trupuri de glorie, urmată de luarea de pe pământ a credincioşilor aflaţi în viaţă la acel moment, cărora tot El le va da trupuri de glorie de asemenea. "Căci Însuşi Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, şi întâi vor învia cei morţi în Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul" (1 Tesaloniceni 4:16-17).

1 Corinteni 15:50-54 se focalizează pe natura instantanee a Răpirii şi pe trupurile glorificate pe care le vom primi. "Iată, vă spun o taină: nu vom adormi toţi, dar toţi vom fi schimbaţi, într-o clipă, într-o clipeală din ochi, la cea din urmă trambiţă. Trâmbiţa va suna, morţii vor învia nesupuşi putrezirii, şi noi vom fi schimbaţi" (1 Corinteni 15:51-52). Răpirea este un eveniment glorios pe care noi toţi ar trebui să îl aşteptăm. Astfel vom fi definitiv eliberaţi de păcat. Vom fi veşnic în prezenţa lui Dumnezeu. Există multe dezbateri şi opinii cu privire la înţelesul şi anvergura Răpirii, însă nu credem că polemica este ceea ce Dumnezeu doreşte. Dimpotrivă, în ceea ce priveşte Răpirea, Dumnezeu vrea ca noi “să ne încurajăm reciproc cu aceste cuvinte.”
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
music_lover
Banned
Banned
avatar

feminin Numarul mesajelor : 449
Varsta : 23
Localizare : somewhere i belong ^-^
Karma : 1
Nerespectarea regulilor :
Data de inscriere : 07/01/2009

MesajSubiect: Re: SFARSITUL LUMII? :-S   Sam Ian 10, 2009 12:32 pm

ntrebare: Când va avea loc Răpirea Bisericii în relaţie cu Necazul cel Mare?

Răspuns: Localizarea în timp a Răpirii Bisericii în relaţie cu Necazul cel Mare reprezintă unul dintre cele mai controversate subiecte din creştinismul contemporan. Principalele 3 puncte de vedere în acest sens fac referire la Răpirea înainte de Necazul cel Mare (pre-tribulaţională), la Răpirea la mijlocul Necazului cel Mare (răpirea midtribulaţională), respectiv la Răpirea la finele Necazului cel Mare (răpirea post-tribulaţională). Un al 4-lea punct de vedere face referire la Răpirea înainte de vărsarea mâniei lui Dumnezeu peste pământ, acest punct de vedere fiind unul derivat din conceptul răpirii midtribulaţionale.

În primul rând, este important să vedem care este scopul Necazului cel Mare. Conform cu Daniel 9:27, a mai rămas cea de-a 70-a “săptămână” (7 ani) care trebuie să se împlinească. Întreaga profeţie a lui Daniel legată de cele 70 săptămâni (Daniel 9:20-27) vorbeşte despre poporul Israel. Este vorba despre o perioadă de timp în timpul căreia Dumnezeu Îşi va focaliza atenţia în mod special asupra lui Israel. A 70-a săptămână, Necazul cel Mare, trebuie să fie de asemenea o perioadă de timp în care Dumnezeu va lucra în mod specific cu Israel. Deşi aceasta nu înseamnă în mod necesar că biserica nu ar putea exista la acel moment, se pune iată întrebarea de ce ar mai fi nevoie ca biserica să fie pe pământ în acea perioadă.

Principalul verset din Sfânta Scriptură care face referire la Răpire este 1 Tesaloniceni 4:13-18. Acesta spune că toţi credincioşii în viaţă, împreună cu credincioşii deja morţi, se vor întâlni cu Domnul Iisus în cer şi vor fi cu El pentru totdeauna. Răpirea constă concret în faptul că Dumnezeu Îşi va lua pe ai Săi de pe pământ. La numai câteva versete, respectiv la 5:9, apostolul Pavel spune “Fiindcă Dumnezeu nu ne-a rânduit la mânie, ci ca să căpătăm mântuirea, prin Domnul nostru Iisus Hristos.” Apocalipsa, care se ocupă primordial cu perioada Necazului cel Mare, este un mesaj profetic despre cum Îşi va vărsa Dumnezeu mânia asupra pământului în timpul Necazului cel Mare. Ar putea să pară ilogic ca Dumnezeu să promită credincioşilor că nu vor suferi mânia Lui, apoi să îi abandoneze pe pământ în timpul Necazului cel Mare. Faptul că Dumnezeu promite să îi scoată pe credincioşi de sub mânia Lui imediat după ce le-a promis că îi va lua de pe pământ face să pară că cele două evenimente sunt legate.

Un alt pasaj biblic crucial cu privire la momentul Răpirii este dat în Apocalipsa 3:10. Aici, Hristos promite să îi elibereze pe credincioşi de “ceasul încercării” ce se va abate asupra pământului. Aceasta ar putea însemna două lucruri: (1) Hristos îi va elibera pe credincioşi din mijlocul acestor încercări, sau (2) Hristos îi va scuti pe credincioşi de aceste încercări. Ambele versiuni sunt corecte în sensul traducerii expresiei greceşti “din”. Totuşi, este important să recunoaştem că cei credincioşi vor fi feriţi de ceasul încercării. Nu doar de încercare, ci chiar de “ora” încercării. Hristos promite să îi protejeze pe credincioşii care vor experimenta aceste încercări, altfel denumite Necazul cel Mare. Scopul Necazului cel Mare, al Răpirii, înţelesul din 1 Tesaloniceni 5:9, şi interpretarea Apocalipsa 3:10 toate susţin punctul de vedere al răpirii pre-tribulaţionale. Dacă Biblia este interpretată literal şi în context, doctrina răpirii pre-tribulaţionale este cel mai bine argumentat biblic punct de vedere legat de Răpire.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
music_lover
Banned
Banned
avatar

feminin Numarul mesajelor : 449
Varsta : 23
Localizare : somewhere i belong ^-^
Karma : 1
Nerespectarea regulilor :
Data de inscriere : 07/01/2009

MesajSubiect: Re: SFARSITUL LUMII? :-S   Sam Ian 10, 2009 12:33 pm

Întrebare: Ce reprezintă cea de-a doua venire a lui Iisus Hristos?

Răspuns: Cea de-a doua venire a lui Iisus Hristos este speranţa credincioşilor că Dumnezeu este în controlul tuturor lucrurilor, că El este credincios promisiunilor şi profeţiilor din Cuvântul Său. La prima Sa venire, Iisus Hristos a venit pe pământ ca prunc într-o iesle din Betleem, întocmai cum s-a profeţit. Iisus a împlinit multe dintre profeţiile cu privire la Mesia prin naşterea, viaţa, lucrarea, moartea şi învierea Sa. Totuşi, există încă unele profeţii cu privire la Mesia pe care Iisus Hristos nu le-a împlinit încă. Cea de-a doua venire a lui Hristos va consta în întoarcerea lui Hristos pentru a împlini profeţiile care au rămas încă neîmplinite. La prima Sa venire, Iisus a fost Slujitorul care a suferit. La cea de-a doua Sa venire, Iisus va fi Împăratul care va cuceri şi va domni. La prima Sa venire, Iisus a venit pe pământ în cele mai umile condiţii, în timp ce la cea de-a doua venire Iisus va fi înconjurat de armatele Cerului de partea Sa.

Profeţii Vechiului Testament nu au făcut această distincţie între cele două veniri ale lui Mesia. Aceasta însă poate fi observată în Sfintele Scripturi în versete precum Isaia 7:14; 9:6-7 şi Zaharia 14:4. Ca rezultat al profeţiilor care păreau să vorbească despre două persoane, mulţi dintre învăţaţii evrei au crezut că vor exista atât un Mesia care va suferi cât şi un Mesia care va fi cuceritor. Ceea ce nu au înţeles ei era că acelaşi Mesia urma să împlinească ambele roluri. Iisus a împlinit deja rolul de slujitor care a suferit (Isaia, capitolul 53) la prima Sa venire. La cea de-a doua Sa venire, Iisus va împlini rolul de Eliberator al poporului Israel şi Împărat. Zaharia 12:10 şi Apocalipsa 1:7, care descriu cea de-a doua venire, arată că trupul lui Iisus poartă urmele străpungerii pe cruce. Poporul Israel şi întreaga lume vor deplânge faptul că nu L-au acceptat pe Mesia de la prima Sa venire.

După ce Iisus S-a înălţat la Cer, îngerii au spus apostolilor: “Bărbaţi Galileeni, de ce staţi şi vă uitaţi spre cer? Acest Iisus, care S-a înălţat la cer din mijlocul vostru, va veni în acelaşi fel cum L-aţi văzut mergând la cer” (Faptele Apostolilor 1:11). Zaharia 14:4 arată că locul celei de-a doua veniri este Muntele Măslinilor. Matei 24:30 declară: “Atunci se va arăta în cer semnul Fiului omului, toate seminţiile pământului se vor boci, şi vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere şi cu o mare slavă”. Tit 2:13 descrie cea de-a doua venire ca fiind o apariţie glorioasă.

Cea de-a doua venire este descrisă în detalii în Apocalipsa 19:11-16: "Apoi am văzut cerul deschis, şi iată că s-a arătat un cal alb! Cel ce sta pe el, se cheamă „Cel credincios” şi „Cel adevărat”, şi El judecă şi Se luptă cu dreptate. Ochii Lui erau ca para focului; capul îl avea încununat cu multe cununi împărăteşti, şi purta un nume scris, pe care nimeni nu-l ştie, decât numai El singur. Era îmbrăcat cu o haină muiată în sânge. Numele Lui este: „Cuvântul lui Dumnezeu”. Oştile din cer Îl urmau călări pe cai albi, îmbrăcate cu in subţire, alb şi curat. Din gura Lui ieşea o sabie ascuţită, ca să lovească Neamurile cu ea, pe care le va cârmui cu un toiag de fier. Şi va călca cu picioarele teascul vinului mâniei aprinse a atotputernicului Dumnezeu. Pe haină şi pe coapsă avea scris numele acesta: „Împăratul împăraţilor şi Domnul domnilor.”"
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
music_lover
Banned
Banned
avatar

feminin Numarul mesajelor : 449
Varsta : 23
Localizare : somewhere i belong ^-^
Karma : 1
Nerespectarea regulilor :
Data de inscriere : 07/01/2009

MesajSubiect: Re: SFARSITUL LUMII? :-S   Sam Ian 10, 2009 12:36 pm

Întrebare: Care sunt semnele vremurilor de la sfârşitul lumii?

Răspuns: Matei 24:5-8 ne oferă informaţii importante care ne ajută să discernem ceea ce se va întâmpla în vremurile sfârşitului lumii: “Fiindcă vor veni mulţi în Numele Meu, şi vor zice: „Eu sunt Hristosul!” Şi vor înşela pe mulţi. Veţi auzi de războaie şi veşti de războaie: vedeţi să nu vă înspăimântaţi, căci toate aceste lucruri trebuie să se întâmple. Dar sfârşitul tot nu va fi atunci. Un neam se va scula împotriva altui neam, şi o împărăţie împotriva altei împărăţii; şi, pe alocuri, vor fi cutremure de pământ, foamete şi ciumi. Dar toate aceste lucruri nu vor fi decât începutul durerilor”. Creşterea numărului de falşi mesia, înmulţirea războaielor, foametei, plăgilor şi dezastrelor naturale – acesea sunt “semnele” vremurilor de sfârşit. Chiar şi în acest pasaj, iată, primim un avertisment. Nu trebuie să fim amăgiţi (Matei 24:4), întrucât aceste lucruri sunt doar începutul durerilor (Matei 24:8), sfârşitul urmând să se întâmple mai târziu (Matei 24:6).

Multe persoane înterpretează aceasta prin aceea că fiecare cutremur de pământ, fiecare criză politică şi fiecare atac asupra poporului Israel reprezintă semne sigure că sfârşitul lumii este foarte aproape. Cu toate că într-adevăr astfel de evenimente fac parte din categoria semnelor sfârşitului lumii, totuşi ele nu sunt în mod necesar semne că sfârşitul lumii a şi venit. Apostolul Pavel a avertizat asupra faptului că zilele de pe urmă se vor caracteriza printr-o creştere marcantă a învăţăturilor false: “Dar Duhul spune lămurit că, în vremile din urmă, unii se vor lepăda de credinţă, ca să se alipească de duhuri înşelătoare şi de învăţăturile dracilor” (1 Timotei 4:1). Ultimele zile ale pământului sunt descrise ca “vremuri periculoase” datorită creşterii caracterului păcătos şi plin de răutate al oamenilor şi datorită faptului că oamenii se vor împotrivi în mod vădit adevărului biblic (2 Timotei 3:1-9; citiţi de asemenea 2 Tesaloniceni 2:3).

Alte semne posibile includ reconstrucţia unui templu de închinare evreiesc în Ierusalim, creşterea ostilităţii împotriva Israelului precum şi orientarea lumii către o singură guvernare, mondială. Cel mai important semn al sfârşitului lumii este, totuşi, poporul Israel. În 1948, Israel a fost recunoscut ca stat suveran pentru prima oară în istorie după anul 70 d. Hr. Dumnezeu îi promisese lui Avraam că urmaşii lui vor avea Canaanul ca ţară unde vor locui pentru totdeauna (Geneza 17:8), iar Ezechiel a profeţit restaurarea fizică şi spirituală a poporului Israel (Ezechiel 37). Ţinând cont de faptul că Israel este o naţiune recunoscută cu un teritoriu propriu, acest lucru devine foarte important în lumina profeţiei cu privire la sfârşitul lumii, întrucât din punct de vedere escatologic Israel este un element marcant (Daniel 10:14; 11:41; Apocalipsa 11:8).

Cu aceste semne ale sfârşitului lumii, putem discerne în ceea ce priveşte evenimentele care vor avea loc la sfârşitul lumii. Totuşi, nu trebuie să interpretăm orice eveniment singular ca indicaţie clară asupra sosirii imediate a sfârşitului lumii. Dumnezeu ne-a oferit suficiente informaţii astfel încât să fim pregătiţi pentru sfârşitul lumii, dar şi suficient de limitate pentru a nu deveni aroganţi.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
music_lover
Banned
Banned
avatar

feminin Numarul mesajelor : 449
Varsta : 23
Localizare : somewhere i belong ^-^
Karma : 1
Nerespectarea regulilor :
Data de inscriere : 07/01/2009

MesajSubiect: Re: SFARSITUL LUMII? :-S   Sam Ian 10, 2009 12:39 pm

ntrebare: Ce reprezintă perioada Necazului? Cum ştim faptul că Necazul va dura 7 ani?

Răspuns: Necazul reprezintă o perioadă de 7 ani din viitor, timp în care Dumnezeu va încheia disciplina poporului Israel şi va finaliza judecata Sa cu privire la cei necredincioşi. Biserica, alcătuită din toţi cei care au crezut în Persoana şi lucrarea Domnului Iisus prin care au fost salvaţi de la a suferi pedeapsa pentru păcate, nu va fi prezentă pe pământ în timpul Necazului. Biserica va fi fost deja luată de pe pământ înaintea Necazului printr-o lucrare specială denumită Răpirea (1 Tesaloniceni 4:13-18; 1 Corinteni 15:51-53). Biserica este ferită de la cunoaşterea mâniei lui Dumnezeu care se va revărsa peste pământ (1 Tesaloniceni 5:9). De-a lungul Sfintelor Scripturi, perioada Necazului mai este denumită şi altfel, folosind diverse expresii, precum:

1) Ziua Domnului (Isaia 2:12; 13:6, 9; Ioel 1:15, 2:1, 11, 31, 3:14; 1 Tesaloniceni 5:2)
2) strâmtorarea sau ziua mâniei (Deuteronom 4:30; Ţefania 1:15)
3) Necazul cel Mare care se referă la cea mai intensă parte – a doua – a perioadei de 7 ani (Matei 24:21)
4) vremea sau ziua strâmtorării (Daniel 12:1; Ţefania 1:15)
5) vremea de necaz a lui Iacov (Ieremia 30:7)

Pentru a înţelege scopul şi timpul în care se va desfăşura Necazul este necesar să înţelegem corect pasajul biblic din Daniel 9:24-27. Aceste versete din Daniel vorbesc despre 70 de săptămâni care au fost declarate împotriva “poporului tău”. Poporul lui Daniel sunt evreii, naţiunea lui Israel, iar ceea ce spune Daniel 9:24 reprezintă o perioadă de timp pe care Dumnezeu a dat-o pentru a se ajunge "până la încetarea fărădelegilor, până la ispăşirea păcatelor, până la ispăşirea nelegiuirii, până la aducerea neprihănirii veşnice, până la pecetluirea vedeniei şi proorociei, şi până la ungerea Sfântului sfinţilor". Dumnezeu declară că cele “70 de săptămâni” vor dura până se vor împlini toate aceste lucruri. Este important să înţelegem că atunci când s-a vorbit despre “70 de săptămâni”, sensul nu este literal, adică săptămâni calendaristice aşa cum le cunoaştem noi, fiecare de câte 7 zile. Cuvântul “heptad” din ebraică folosit pentru a descrie săptămâna biblică din Daniel 9:24-27 înseamnă literal "7" iar 70 de săptămâni înseamnă literal 70 de câte 7, sau de 70 de ori câte 7. Această perioadă de timp înseamnă în realitate de 70 de ori câte 7 ani adică 490 de ani. Acest lucru este confirmat de o altă parte a acestui pasaj din Daniel. În versetele 25 şi 26, i se spune lui Daniel că Mesia va fi respins după “7 zile şi 62 de săptămâni” (adică în total 69 de săptămâni) începând cu data poruncii de reconstruire a Ierusalimului. Cu alte cuvinte, Mesia urma să fie respins după 69 ori 7 ani, adică 483 ani de la porunca de reconstruire a Ierusalimului. Istoricii care au studiat Biblia au confirmat faptul că au trecut într-adevăr 483 de ani de la momentul poruncii de reconstrucţie a Ierusalimului până când Iisus a fost crucificat. Cei mai mulţi învăţaţi creştini, indiferent de punctele de vedere pe care le au asupra evenimentelor escatologice (viitoare), au acelaşi punct de vedere în ceea ce priveşte cele 70 de săptămâni din Daniel.

Odată trecuţi cei 483 de ani de la porunca de reconstrucţie a Ierusalimului până la crucificarea lui Mesia, rămâne iată un ultim grup de 7, adică 7 ani până la împlinirea deplină a profeţiei din Daniel 9:24: "până la încetarea fărădelegilor, până la ispăşirea păcatelor, până la ispăşirea nelegiuirii, până la aducerea neprihănirii veşnice, până la pecetluirea vedeniei şi proorociei, şi până la ungerea Sfântului sfinţilor". Aceasta perioadă finală de 7 ani este cunoscută ca perioada Necazului, fiind o vreme în care Dumnezeu va încheia judecata Sa asupra poporului Israel pentru păcatele acestuia.

Daniel 9:27 ne oferă câteva elemente în ceea ce priveşte înţelegerea perioadei Necazului de 7 ani. Daniel 9:27 spune: "El va face un legământ trainic cu mulţi, timp de o săptămână, dar la jumătatea săptămânii va face să înceteze jertfa şi darul de mâncare, şi pe aripa urâciunilor idoleşti va veni unul care pustieşte, până va cădea asupra celui pustiit prăpădul hotărât". Persoana despre care se vorbeşte în acest verset este persoana pe care Iisus a numit-o “urâciunea pustiirii” (Matei 24:15) şi care este numită fiara în Apocalipsa 13. Daniel 9:27 spune că fiara va face un legământ pentru o săptămână (7 ani), însă la mijlocul acestei perioade de o săptămână (după 3 ani şi jumatate din perioada Necazului), el va rupe acest legământ, oprind jertfa şi darul de mâncare. Apocalipsa 13 explică faptul că fiara se va aşeza în templu şi va impune lumii întregi să i se închine. Apocalipsa 13:5 spune de asemenea că această perioadă va continua timp de 42 de luni, ceea ce echivalează cu 3 ani şi jumătate. Întrucât Daniel 9:27 spune că ruperea legământului va avea loc la mijlocul săptămânii, iar Apocalipsa 13:5 spune că fiara va obliga lumea să i se închine timp de 42 de luni, este iată uşor să vedem că durata totală în timp este de 84 de luni, adică 7 ani. De asemenea, vedem că Daniel 7:25 spune că este vorba despre "o vreme, două vremi şi o jumătate de vreme" (o vreme=1 ani; două vremi=2 ani; o jumătate de vreme=o jumătate de an; în total 3 ani şi jumătate), referindu-se la Necazul cel Mare, respectiv jumătatea a doua a perioadei de 7 ani a Necazului, când “urâciunea pustiirii” (fiara) va fi în putere.

Pentru alte referinţe biblice privind perioada Necazului, citiţi Apocalipsa 11:2-3, care vorbeşte despre 1260 zile şi 42 luni, şi Daniel 12:11-12 care vorbeşte despre 1290 zile şi 1335 zile, ambele făcând astfel referire la mijlocul perioadei Necazului. Celelalte zile din Daniel 12 pot include perioada de timp de la finele judecăţii naţiunilor (Matei 25:31-46) şi perioada de pregătire a împărăţiei de 1000 de ani a lui Iisus Hristos (Apocalipsa 20:4-6).
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
music_lover
Banned
Banned
avatar

feminin Numarul mesajelor : 449
Varsta : 23
Localizare : somewhere i belong ^-^
Karma : 1
Nerespectarea regulilor :
Data de inscriere : 07/01/2009

MesajSubiect: Re: SFARSITUL LUMII? :-S   Sam Ian 10, 2009 12:43 pm

ntrebare: Care este punctul de vedere preterist cu privire la sfârşitul lumii?

Răspuns: Preterismul consideră că Apocalipsa este o imagine simbolică a conflictelor din sânul Bisericii primare, evenimente care ar fi deja împlinite. Acest punct de vedere neagă caracterul predictiv al cărţii Apocalipsa. Mai mult sau mai puţin, acest punct de vedere combină interpretarea alegorică şi simbolică cu conceptul că Apocalipsa nu s-ar referi în mod particular la evenimente viitoare. Mişcarea preteristă învaţă în esenţă că toate profeţiile cu privire la sfârşitul lumii din Noul Testament s-au împlinit în anul 70 d.Hr., când Romanii au atacat şi au distrus Ierusalimul şi Israelul.

Deşi scrisorile către bisericile din capitolele 2 şi 3 din Apocalipsa au fost destinate unor biserici existente în primul secol, şi ele au aplicaţii practice pentru bisericile de astăzi, capitolele 6-22 sunt scrise cu referire la evenimente care ţin totuşi de vremuri viitoare. Nu există nici un motiv care să ne conducă la interpretarea alegorică a profeţiilor. Profeţiile împlinite au fost împlinite în mod literal. Ia de exemplu toate versetele Vechiului Testament care prezic prima venire a lui Hristos. El a venit la momentul prezis (Daniel 9:25-26). Hristos S-a născut dintr-o fecioară (Isaia 7:14). Hristos a suferit şi a murit pentru păcatele noastre (Isaia 53:5-9). Există exemple de sute de profeţii ale Vechiului Testament pe care Domnul le-a dat profeţilor să le scrie în Scripturi şi care s-au implinit toate literal. Pur şi simplu nu are sens să încercăm să alegorizăm profeţii neîmplinite, sau să întelegem profeţiile neîmplinite într-o altă modalitate decât citindu-le aşa cum sunt scrise.

Când citeşti Apocalipsa capitolele 6-18, citeşte de fapt despre cele mai teribile vremuri din istoria pământului - vremuri când fiara (antihrist) va domni pe pământ pentru 7 ani (Necazul cel Mare), şi când falsul profet va promova fiara pe întreg pământul astfel încât lumea întreagă să i se închine ca unui dumnezeu. Apoi în capitolul 19, totul ajunge la apogeu cu revenirea reală, literală, a lui Hristos. Domnul Hristos va învinge fiara şi falsul profet în lupta de la Armaghedon, şi apoi îl aruncă in iazul de foc. În capitolul 20, Hristos îl leagă pe satan în abis, apoi Hristos Îşi va instaura împărăţia Sa pe pământ pentru 1000 de ani. La finele celor 1000 de ani, satan va fi eliberat şi îi va fi permis să pună la cale o mică rebeliune, însă apoi Hristos va înfrânge aceast ultim act de răzvrătire şi îl va arunca definitiv pe satan în iazul de foc. Apoi va urma judecata finală, respectiv învierea şi judecata tuturor necredincioşilor. Capitolele 21 şi 22 descriu starea eternă - modul în care toţi credincioşii se vor bucura de prezenţa şi părtăşia cu Dumnezeu pentru toată eternitatea.

Preterismul este în întregime în dezacord cu interpretarea corectă a cărţii Apocalipsa. Conform cu punctul de vedere preterist cu privire la sfârşitul lumii, capitolele 6-18 din Apocalipsa sunt simbolice şi alegorice, nedescriind evenimente literale. Cu toate acestea, capitolul 19, conform preterismului, este înţeles în sens literal. Iisus Hristos se va întoarce cu siguranţă şi în mod fizic, literal. Apoi, capitolul 20 este din nou interpretat alegoric de către preterişti. După care, capitolele 21-22 sunt din nou cel puţin parţial înţelese literal, prin aceea că vor exista cu adevărat un Cer Nou şi un Pământ Nou. Nimeni nu neagă că Apocalipsa conţine uneori viziuni uimitoare şi confuze. Nimeni nu neagă că Apocalipsa descrie uneori în mod aparent figurativ unele lucruri. Cu toate acestea, pentru a nega în mod selectiv natura literală a unor părţi atent selectate din Apocalipsa conduce la a nu avea nici o bază pentru interpretarea literală a Apocalipsei. Dacă sigiliile, trâmbiţele, vasele, martorii, 144000, fiara, falsul profet, Împărăţia de 1000 de Ani etc. toate ar fi alegorice sau simbolice, atunci pe ce bază am mai putea pretinde că venirea a doua a lui Iisus Hristos pe pământ ar mai fi literală, reală? Acesta este testul pe care nu îl poate trece preterismul – că el pune interpretarea Apocalipsei la îndemâna opiniei libere a celui care o interpretează. Dimpotrivă, noi trebuie să citim, să credem şi să ne supunem Scripturii în mod literal şi exact.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
NeoAnonim.
Admin
Admin
avatar

feminin Numarul mesajelor : 404
Varsta : 23
Localizare : Acra:))
Karma : 3
Nerespectarea regulilor :
Data de inscriere : 04/01/2009

MesajSubiect: Re: SFARSITUL LUMII? :-S   Lun Ian 12, 2009 10:25 am

off topic:ok paula deci te bat taim zis ca nu vreau sa aud de asa ceva io nu cred paula te rog nu mai baga prostii dinastea ca nu mai dorm la noapte
on topic:sincer parerea mea e ca totusi cand va fi va fi raul a existat intodeauna si nu se poate zice ca a luat amploare si cu razboiul malasi muritorii aia de foame...totusi noi nu putem impiedica cand va veni sfarsitul lumii so...nu ma iau dupa nister cifre fiindca se mai speculeaza si so speculat si alte date despre sfarsitul lumii si in trecut si in viitor si totusi de se va intampla ceva rau exista si minuni nuh?(desii nu le meritam)...so.... alien
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
crunkandcrush
Hip Hop
Hip Hop
avatar

feminin Numarul mesajelor : 319
Varsta : 23
Localizare : Arad
Karma : 1
Data de inscriere : 05/01/2009

MesajSubiect: Re: SFARSITUL LUMII? :-S   Vin Ian 16, 2009 12:25 pm

deci te roogg nu mai baga asa cv


caa eu nici nu lam citit de frica

ca imi imaginez ce scrie confused
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://MyAjude.hi5.com
Shagrath.
Moderator Global
Moderator Global
avatar

Numarul mesajelor : 231
Karma : 2
Data de inscriere : 06/01/2009

MesajSubiect: Re: SFARSITUL LUMII? :-S   Sam Ian 17, 2009 3:47 am

Mai bine ati citi aici O_O Stiu ca pare mult, dar eu mi-am facut timp sa citesc tot si sincer nu prea cred. Dar totusi 🇭🇲

Pentagonul aproba credinta mayasa: In 2012, lumea se va sfarsi prin foc

In urma cu circa 70 de ani, celebrul Albert Einstein spunea: "Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi, in privinta universului nu sunt chiar atat de sigur…". Schimbarea climei si incalzirea globala ce ne ameninta din ce in ce mai puternic vin si intaresc pe cat posibil afirmatia plina de cinism a dragului nostru fizician.

Cu mii de ani in urma, mayasii preconizau ca, in data de 21.12.2012, lumea noastra se va sfarsi prin foc. Apoi, pantecele cosmic Hunab Ku va da nastere unui nou soare, numit Cel de-al Saselea Soare, o alta lume mai evoluata urmand sa se nasca. Oamenii de stiinta, inclusiv Pentagonul, raspund afirmativ la toate acestea.

In ultimul timp, de cativa ani incoace, tot auzim diverse speculatii pe tema anului 2012 sau mai precis a datei de 21.12.2012. Asistam la discutii aprinse pe aceasta tema prin cafenele, baruri, ba chiar si la mesele de sah din Cismigiu, unde se dezbat problemele grave si pline de greutate ale politicii romanesti.

Ce spune lumea prin targ? Timpul s-a scurtat traind 16 ore in loc d e 24, ADN-ul uman este reprogramat modificandu-si structura de la 2 spirale la 12, vom patrunde in dimensiunea a patra si a cincea, creste nivelul vibrational al oamenilor, se schimba polii magnetici, axa pamantului o ia putin razna si se schimba, soarele nostru nu are ce sa faca si se aliniaza cu stelele din centrul Caii Lactee, ne indreptam cu pasi vertiginosi catre centura fotonica…si cate si mai cate.

Si parca la o asemenea avalansa de informatii mai ca-ti vine a spune: "mai lasa-ma domnule cu prostiile tale!". Dar inainte de a judeca si de a trage linie, hai sa vedem ce spun mayasii si Pentagonul!

Civilizatia Maya si-a prezis data propriei disparitii
In urma cu 3500 de ani, civilizatia Maya punea bazele unei stiinte care acum este numita astronomie. Au pus la punct un sistem calendaristic care determina cu acuratete structura anului solar, divizat in 18 luni a cate 20 de zile fiecare, plus o perioada "nefericita" de cinci zile care corespundea sfarsitului de an.

Au calculat date astronomice pentru perioade de milioane de ani, cat si ciclurile prin care aceasta planeta trece ireversibil. Bineinteles, toate acestea sunt sustinute in ziua de azi de stiinta. Inca de pe atunci, au calculat oscilatia axei terestre care, cu cicluri de 26.000 de ani, schimba continuu pozitia aparenta a stelelor, iar la nivel planetar, avem de-a face cu o inversiune a polilor magnetici, fenomen care se petrece o data la 13.000 de ani, deci de doua ori intr-un mare ciclu cosmic de 26.000 de ani.

In prezent, ne apropiem de aceste doua mari schimbari, aflandu-ne la sfarsitul acestui mare ciclu, dar si la inceputul unuia nou. Civilizatia Maya, caracterizata de o inalta spiritualitate, a prezis prin calcule astronomice, si nu numai, evenimente pentru o lunga perioada de timp, chiar si data exacta a disparitiei propriei civilizatii.Pe 21.12.2012 se va naste Cel de-al Saselea Soare
Calendarul mayas, considerat drept cel mai exact si bine calculat calendar din istoria civilizatiilor, ia sfarsit in data de 21.12.2012. Ei spun ca pe 21.12. 2012 va culmina alinierea soarelui nostru cu stelele din centrul Caii Lactee! La aceasta data, lumina si umbra il vor proiecta pe Sarpele cu pene coborand pe treptele piramidei Chichen Itza, care are la baza un cap mare de sarpe sculptat in piatra.

Pe 21.12.2012, in jurul orei 11.11, coada sarpelui proiectata din varful piramidei va tinti exact inspre constelatia Pleiadelor, intr-o aliniere asemanatoare celei pe care o au piramida lui Quetzalcoatl din Teotihuacan. Atunci, cred mayasii, odata cu revenirea pe pamant a lui Quetzalcoatl, lumea noastra se va sfarsi prin foc, iar pantecele cosmic Hunab Ku va da nastere unui nou soare, numit de mayasi Cel de-al Saselea Soare, o alta lume mai evoluata urmand sa se nasca.

Iar daca va intrebati ce e adevarat din toate acestea, ei bine, oamenii de stiinta, inclusiv Pentagonul (pentru ca noi masuram totul numai prin stiinta, si nu prin spiritualitate) raspund afirmativ la toate acestea.La data solstitiului de iarna 2012, soarele se va afla in aliniamentul galactic, adica va fi pe aceeasi linie cu Ecuatorul Galactic (linia care imparte in doua Calea Lactee, divizand-o in doua emisfere).

Bineinteles ca, in ceea ce priveste Sarpele cu pene si toata descrierea simbolica prezentata mai sus, trezeste ras si ironie din partea acestei civilizatii atat de ancorate in materialism, vanitate si… infinit, vorba lui Einstein. Ma intreb, oare se stie ce reprezinta simbolul ancestral al caduceului pe care il vedem ca troneaza mare pe cladirea Camerei de Comert si la unele centre medicale? Si uite ca folosim fel si fel de simboluri ancestrale care sa ne reprezinte institutiile doar asa… ca arata bine si impunator.

Dar ce ar crede daca le-ai spune ca e vorba de sarpele kundalini, respectiv canalele ida si pingala sau "sarpele cosmic", cum mai e denumit de shamani?

In acest ritm, in anul 2012, timpul va ajunge in punctul 0
Dar sa mergem mai departe si sa vedem ce ne spun oamenii de stiinta si Pentagonul, care a pus pe jar toate marile publicatii de pe intreg mapamondul.Intre suprafata si ultimul strat al ionosferei, la aproximativ 55 km distanta de suprafata, exista un fel de cavitate electromagnetica.

Proprietatile rezonante ale acestei cavitati magnetice au fost descoperite de fizicianul german W.O. Schumann, in 1952-1957 si permit masurarea frecventei vibratorii medii a planetei Terra. Timp de mii de ani, Rezonanta Schumann sau pulsul Terrei a fost de 7,83 cicli pe secunda, constanta fiind folosita in domeniul militar.

Din 1980, rezonanta a inceput sa creasca, acum fiind de 12 cicli pe secunda. Acest lucru inseamna ca ziua are numai 16 ore, in loc de 24, cat era odinioara. De altfel, fiecare dintre noi si-a dat seama de accelerarea timpului. Multi se plang ca nu le ajunge ziua pentru ceea ce au de facut.

In acest ritm, in 2012, timpul va ajunge la punctul 0. Odata cu Rezonanta Schumann, creste nivelul vibrational al oricarei fiinte de pe Terra (ceea ce e logic, si nicidecum paranormal). In ultimii mii de ani, liniile de camp magnetic ieseau din Polul Sud si intrau pe la Polul Nord.

Oamenii de stiinta au observat insa ca acest camp magnetic stabil incepe sa se schimbe, sa slabeasca. In ultimul secol, slabirea a fost de 10-15%, iar in ultimii ani s-a accelerat tot mai mult.

Slabirea campului magnetic - mai multe cazuri de cancer
Dr. Garry Glatzmaier, profesor de Fizica Pamantului la Universitatea California din Santa Cruz, afirma ca "miezul metalic lichid al planetei se misca continuu, pentru a se putea raci. Aceste miscari genereaza camp magnetic terestru. Dar miezul se misca si in directii opuse campului majoritar, care pot creste in intensitate, ducand in cele din urma la o inversare a Polilor magnetici ai planetei.

Aceasta inversare e precedata intotdeauna de o slabire a campului magnetic. Iminenta inversare a Polilor ar putea fi aratata si de extinderea Aurorei Polare care se observa numai la Polul Sud. Aceasta urmeaza sa se extinda si asupra Atlanticului de Sud.

Slabirea campului magnetic si cresterea in intensitate a radiatiilor telurice Hartmann duce, de asemenea, la inmultirea cazurilor de cancer. Dar pentru ca aceasta transformare se petrece nu numai la nivel planetar, ci si in intreg sistemul nostru solar, sa urmarim mai departe o statistica:

atmosfera planetei Marte creste rapid ; acum s-a dublat si a dus la defectarea lui Mars Observer in anul 1997. Luna isi "croseteaza" atmosfera proprie, care acum se intinde pe o suprafata de 6.000 km, fiind formata din compusi ai sodiului, dupa cum declara Alexei Dimitriev, cercetator rus.

Venus ne arata o crestere marcanta de intensitate luminoasa.

Jupiter sufera o modificare atat de puternica, incat s-a format un tub de radiatie ionizata intre el si un satelit. De asemenea, campul lui magnetic a crescut in intensitate de doua ori.

Uranus si Neptun au suferit recente inversari de poli si acum isi intensifica campul magnetic si devin tot mai stralucitoare. Activitatea vulcanica pe Terra a crescut cu 500% din 1875 incoace, iar campul magnetic al soarelui a crescut cu 230% din 1901.

Conform Academiei Nationale de Stiinte din Siberia (NASS), aceste schimbari se datoreaza intrarii Sistemului Solar intr-o zona cosmica cu o energie mult mai intensa. Plasma stralucitoare de la marginea Sistemului Solar a crescut recent de 10 ori in intensitate.

Cercetatorii rusi au studiat partea frontala a heliosferei si au observat acolo plasma stralucitoare, ca si cum intregul Sistem Solar a intrat intr-o zona cu o energie mult mai inalta, numita Centura Fotonica.

Pe langa toate acestea, Pentagonul scoate de la naftalina un raport, publicat pe 22 februarie 2004 in renumitul ziar The Guardian, avertizand populatia asupra problemei incalzirii globale si, bineinteles, a poluarii. Raportul vizeaza Casa Alba si mai ales pe controversatul George.W.

Bush, care s-a prezentat cu o atitudine "dosnica" in ceea ce priveste incalzirea globala si semnarea Protocolului de la Kyoto. Dar sa nu scapam din vedere ca SUA au "contributia" cea mai mare din lume in ceea ce priveste gazele de sera, aproximativ 40%.Pe masura ce ne apropiem de anul 2012, vor avea loc mai multe schimbari la nivelul planetei, care vor provoca modificari radicale si bruste de clima si vor duce la anarhie, se arata in raportul Pentagonului.

Schimbarile climei, mai grave decat terorismul
In ianuarie 2004, David King a intrat in atentia intregului mapamond. David King este ministrul pe probleme stiintifice in Anglia si un mare om de stiinta. El i-a facut o vizita lui Tony Blair inainte de a publica articolul despre situatia critica in care planeta Terra se afla, acesta din urma spunandu-i sa pastreze tacerea asupra subiectului.

Considerand ca e o problema destul de grava, pe care intreaga omenire ar trebui sa o cunoasca, in ianuarie 2004, a publicat concluziile sale stiintifice in Jurnalul American de Stiinta. In articol, King spune: "Dupa parerea mea, schimbarile climatice sunt cele mai severe probleme de care se loveste intreaga umanitate, mult mai severe decat amenintarea terorista".

O luna mai tarziu, s-a aflat ca si Pentagonul studia aceasta problema de cativa ani. Studiul Pentagonului a durat pana in octombrie 2003 si a fost dat publicitatii sub numele: "An Abrupt Climat Change Scenario and Its Implications for United States National Security", adica "Scenariul Schimbarilor Climatice Abrupte si Implicatiile Asupra Securitatii Nationale a SUA".

O simpla cautare pe Internet va poate lamuri asupra acestui subiect, documentul este scris in limba engleza si are 26 de pagini. Pentagonul a oferit publicitatii (inclusiv revistei National Geografic) o fotografie prin satelit a Polului Nord din anul 1970 si una din 2003, care dezvaluie ca peste 40% din calota polara nordica s-a topit in numai 33 de ani.

Ceea ce e mai rau este ca viteza de topire creste intr-o rata extrem de abrupta. Pentagonul a dovedit ca toate afirmatiile oficiale ale guvernelor diferitelor tari cum ca "calotele nu se topesc" sunt de fapt minciuni. Iar aceste minciuni sunt mai daunatoare decat cea mai mare amenintare pe care ar putea-o avea terorismul asupra Statelor Unite.

Multa informatie si de tot felul! Multi nu dau importanta, nu cred, altii afirma ca ar fi vorba de un soi de manipulare la nivel mondial si ca "Pentagonul asta spune numai bazaconii", in timp ce altii sustin ca ar fi vorba de apocalipsa si sfarsitul lumii.

Poate ca, daca am putea sa ne situam undeva la mijlocul distantei dintre toate aceste afirmatii, am putea vedea mai clar situatia in care ne aflam. Cert este ca pe parcursul timpului au fost multi profeti si clarvazatori care au prezis fel si fel de lucruri despre acest an 2012.

Chiar si Edgar Cayce a vorbit de acest an ca fiind o bariera peste care nu poate trece in sedintele sale de autohipnoza si ca este o perioada de cotitura pentru intreaga civilizatie a planetei noastre. Cel mai important este cum vom trece acest… hop, cu lumina si iubire sau cu intuneric si amaraciune.

Stiintele initiatice spun ca stadiul de evolutie al omenirii determina modul in care o planeta se transforma si isi urmeaza cursul. Gandurile pozitive si sentimentele curate de iubire aduc dupa sine energii pozitive si schimbari benefice. E o lege veche, care intotdeauna isi va urma cursul: fiecare gand si fapta rezoneaza in tot universul, atragand dupa sine energii de acelasi fel! Nu degeaba Iisus Hristos a spus: "Iubiti-va intre voi asa cum eu v-am iubit!".

Noi, romanii, ne-am obisnuit cu multa grasime si pe inima, si pe suflet. Si poate ca ar fi mai bine sa reducem nivelul de colesterol si sa inaltam sentimentul de iubire. In acest fel, am avea o inima mai sanatoasa si un suflet mai bogat! Ca, pana la urma, un infarct spiritual nu ne-ar duce prea departe sau, ca sa zic mai bine, prea sus.

Voi incheia acest articol parafrazandu-l din nou pe Albert Einstein, care a spus ca "viata insasi este magie, iar daca nu crezi asta, macar incearca sa o traiesti ca pe ceva magic".Va doresc un weekend plin de lumina si iubire!

Preluat cu elemente ale civilizatiei Maya si calendarului mayas. Calendarul de 360 de zile. Este un ciclu de 1,872,000 de zile ce numara zilele incepand de la creatie (12 sau 14 august 3114 I.Hr, anul 0.0.0.0.0). Al 13-lea baktun al Marelui Ciclu va avea loc in 21, 23 decembrie 2012 (13.0.0.0.0).

Incepe in 11 august 3114 I.Hr si se termina in 21 decembrie 2012. Marea numaratoare mayasa este de 5125 de ani. Este 1/5 din ciclul de 26.000 de ani, acesta fiind divizat la randul lui in 13 parti (baktun sau 394 de ani), 20 de parti (katun) si 260 de parti (19.7 ani sau "mica numaratoare").

13 katunuri reprezinta 256 de ani si baza Ciclului profetic al Profetiilor lui Katun. Denumit si Piatra Soarelui. Centrul reprezinta al cincilea soare, zeul Tonatiuh.

La ce ne putem astepta?
Pe scurt, ne putem astepta la cataclisme de proportii mari, schimbari severe si bruste de clima, regiuni inundate, acoperite de apa si o restructurare geofizica. Ce se va intampla din punct de vedere spiritual la nivel planetar, ramane de vazut. Exista cateva ipoteze vizavi de schimbarile in plan energetic si spiritual:

vise intense; creste sensibilitatea corpului uman ca rezultat al vibratiilor noi, mult mai inalte;

timpul se contracta; corpul fizic a inceput sa se schimbe, se creeaza un nou corp de lumina;

cresc abilitatile intuitive si de vindecare, dovada multimea de bioterapeuti aparuta in ultimul timp; structura interna a ochiului uman se transforma in functie de capacitatile latente ale fiintelor, nou-nascutii au capacitatea telepatica mult marita;

toate bolile incurabile ale secolului XX vor disparea, inclusiv SIDA si cancerul;

cea de-a cincea lume se sfarseste in 1987, a sasea Lume incepe in 2012 (conform mayasilor); vom depasi tehnologia, asa cum o cunoastem noi azi, vom depasi cunostintele actuale despre Timp si Spatiu, vom depasi necesitatea Banului, dupa ce vom trece rapid prin Dimensiunea a patra;

vom intra in Dimensiunea a cincea, planeta Terra si intreg Sistemul Solar se vor sincroniza cu Galaxia si intregul Univers, ADN-ul uman va fi reprogramat si imbunatatit si va avea 12 spirale in loc de doua.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
music_lover
Banned
Banned
avatar

feminin Numarul mesajelor : 449
Varsta : 23
Localizare : somewhere i belong ^-^
Karma : 1
Nerespectarea regulilor :
Data de inscriere : 07/01/2009

MesajSubiect: Re: SFARSITUL LUMII? :-S   Sam Ian 17, 2009 3:56 am

nu stiu .. oricum macar cat mai pot vreau sa imi traiesc viata la maxim ... uhm i mean daca te gandesti si acum poate veni sfarsitul lumii ... defapt a si venit uita-te prin jur ...
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Buburuza.
Admin
Admin
avatar

feminin Numarul mesajelor : 411
Varsta : 23
Localizare : Here...in NeverLand
Data de inscriere : 04/01/2009

MesajSubiect: Re: SFARSITUL LUMII? :-S   Sam Ian 17, 2009 6:27 am

pfiu...am reusit sa-l citesc pe tot :hah: deci acum nu vreau sa-mi sariti in cap sau altceva dar eu pur si simplu nu cred in asta...mayasii astia deja ma enerveaza cum ca ei stiu cand o sa fie sfarsitul lumii...daca va amintiti bine si in 1999 trebuia sa fie sfarsitul lumii deoarece calculatoarele nu mai citeau noul an [adica 2000] oamenii toti s-or imbracat in alb si nu stiu ce...plus ca au fost pomenite niste nume acolo despre care ori n-am citit io in Biblie ori pur si simplu nici nu apar in Biblie si sunt foar niste mituri...fratilor si deseara poate fi sfarsitul lumii...Dumnezeu nu-i asculta pe aceea care prezic cand va fi sfarsitul lumii ci chiar El va decide cand va fi acesta...profeti si clarvazatori?!?!?! damn...nimeni nu poate citi in viitor sau a vedea lucruri anormale...Dumnezeu ne-a facut pe toti la fel [ma rog...dieferiti dar cu aceleasi abilitati umane] cine crede in Dumnezeu nu crede in acest presupus sfarsit al lumii iar cine nu crede,ei asta e...sa stea si sa astepte anul 2012 ca asa spun mayasii draga...

_________________
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://no-music-no-life.forumz.ro
NeoAnonim.
Admin
Admin
avatar

feminin Numarul mesajelor : 404
Varsta : 23
Localizare : Acra:))
Karma : 3
Nerespectarea regulilor :
Data de inscriere : 04/01/2009

MesajSubiect: Re: SFARSITUL LUMII? :-S   Sam Ian 17, 2009 7:27 am

oh da sa ma imbrac in alb...gosh sunt de acord cu tine si am mai spuso doar simple pure aireli si prostii si nu cred ca te poti numi cu adevarat credincios daca tu crezi dupa niste clarvazatori si prezicerile lor stupide?!de fapt e pacat sa crezi 🇭🇲 ...onestly io credeam ca mayasi au fost ceva rasa de oameni care a disparut inaintea venirii lu Iisus in lume nuh?dac mai exista bravo lor...sa creada ei si sa nu "prezica" tot felul de aiureli pe langa asta credeam ca is credinciosi dar se pare ca nuh si daca am dreptate si nu mai exista mayasii...atunci cum au putut ei sa prezica cand va veni sfarsitul lumii iaca si in 19 si ceva sa zis asta si a panicat pe toata lumea...zvonuri tampite de niste aiuriti care fac tot felul de ritualuri sau poate cine stie satanisti eu cum am spus si imi sustin tare si clar parerea sfarsitul va fi cand Dumnezeu va vrea si orice am face nu ne vom putea impotrivi(dohhh) @
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Shagrath.
Moderator Global
Moderator Global
avatar

Numarul mesajelor : 231
Karma : 2
Data de inscriere : 06/01/2009

MesajSubiect: Re: SFARSITUL LUMII? :-S   Sam Ian 17, 2009 7:44 am

^ Nu o sa ma imbrac in alb, no way. Am pus chestia aia ca am vazut ca va plac chestiile astea cu sfarsitul lumii & stuff like that. Oricum, prima data cand am citit-o mi-a venit sa rad si m-am gandit .. 'WTF? Astia chiar ne cred prosti.' Si da. Mai demult un om tot zicea ca sf. lumii va fii in anul 2000. Yea sure. Eu inca mai traiesc :hah: . Anywayz.
Eu nici n-am auzit de mayasii astia. Am dat din intamplare peste articolul cu pricina.
Ma rog.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Buburuza.
Admin
Admin
avatar

feminin Numarul mesajelor : 411
Varsta : 23
Localizare : Here...in NeverLand
Data de inscriere : 04/01/2009

MesajSubiect: Re: SFARSITUL LUMII? :-S   Sam Ian 17, 2009 8:06 am

sincer nici io n-am auzit de mayasi =)) sigur is niste tacaniti care se cred profeti si habar n-au ce zic :hah: cine o zis ca ii plac astea oana =)) pe mine una ma sperie chestiile astea...prostia oamenilor nu alta :hah: deci Dumnezeu 3 puncte mayasii 0 puncte...hai votati...cred ca o sa pun si un sondaj al chestia asta :hah: nu? 🇭🇲

_________________
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://no-music-no-life.forumz.ro
music_lover
Banned
Banned
avatar

feminin Numarul mesajelor : 449
Varsta : 23
Localizare : somewhere i belong ^-^
Karma : 1
Nerespectarea regulilor :
Data de inscriere : 07/01/2009

MesajSubiect: Re: SFARSITUL LUMII? :-S   Sam Ian 17, 2009 12:27 pm

god .. is the best si apropo mina mayasi sunt o civilizatie din america de sud
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
music4ever
Hip Hop
Hip Hop
avatar

Numarul mesajelor : 324
Data de inscriere : 08/01/2009

MesajSubiect: Re: SFARSITUL LUMII? :-S   Dum Ian 18, 2009 5:47 am

s-or imbracat in alb ca nu o citit caculatorul urmatorul an.. :hah: :hah: :hah: =))
doamne ce stupizi pot fii uni......eu una am auzit de mayasi din carti
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
descendent_kid
Hip Hop
Hip Hop
avatar

feminin Numarul mesajelor : 407
Varsta : 22
Localizare : in my world..
Karma : 9
Data de inscriere : 21/01/2009

MesajSubiect: Re: SFARSITUL LUMII? :-S   Joi Ian 22, 2009 11:49 am

ce sec...eu cred ca sfarsitul o sa fie la multi ani departe de noi..si nu va ingriforati o sa puteti face prunci daca asta va ingrijoreaza..
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
NeoAnonim.
Admin
Admin
avatar

feminin Numarul mesajelor : 404
Varsta : 23
Localizare : Acra:))
Karma : 3
Nerespectarea regulilor :
Data de inscriere : 04/01/2009

MesajSubiect: Re: SFARSITUL LUMII? :-S   Sam Ian 31, 2009 5:47 am

nu ma ingrijoreaza pruncii ca nu imi tre ca eu vreau sa adopt ma ingrijoreaza cat de tampit poti fi sa crezi in cineva care cica stie sigur ca in 20112murim..ma lasi!!! oamenii de stiinta mi se pare ca au luat-o razna si nu mai gandesc sau creeaza lucruri benefice pentru omenire ca einstein de exemplu...gosh unde o sa ajungem daca credem asemenea baliverne! de fapt am io raspunsul...in iad fiindca sa nu crezi in Dumnezeu ci in acesti oameni care inebunesc pe zi ce trece mai mult e nebunie curata...
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: SFARSITUL LUMII? :-S   

Sus In jos
 
SFARSITUL LUMII? :-S
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
No MuSic No LiFe :: Diverse :: Cafenea-
Mergi direct la: